HomeCursus Manager Export Binnendienst

Cursus Manager Export Binnendienst

Een Export Binnendienst medewerker vervult een cruciale rol in de export. Hij/zij communiceert met de verschillende afdelingen zoals Inkoop, Sales, Finance, Distributie, Product Management, etc. Om de juiste informatie op het juiste moment aan de juiste afdeling of instantie te kunnen verstrekken, dient de export binnendienst afdeling al vanaf het begin stadium betrokken te zijn bij het offerte traject. Wanneer het voorwerk goed is gedaan, wordt de offerte vanzelf een duidelijk document voor zowel de koper als verkoper. Daarom is diepgaande kennis van leveringscondities, betalingscondities en douanezaken een vereiste om exporttransacties zo efficiënt mogelijk af te wikkelen Ook kennis van het opstellen en controleren van transport-, douane- en bankdocumenten mag hierin zeker niet ontbreken. Tijdens deze cursus worden al deze facetten uitvoerig behandeld en zal een grote invloed hebben op, niet alleen uw eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook de verkoopresultaten van uw bedrijf. Tevens doet u in deze cursus vaardigheden op om sales gericht te ondersteunen. Immers... een goed samenspel tussen Sales en de Binnendienst is onmisbaar binnen een succesvolle exportorganisatie!


U bent in staat om de opgedane kennis binnen uw eigen exportorganisatie direct toe te passen in de praktijk.Modules: Commercieel voortraject, Incoterms 2010, Transportverzekering, Logistiek en Transport, Douanezaken en Oorsprong, Internationale Betalingen, Culturele zaken, Managen eigen exportadministratie en Optimalisatie exportproces binnen eigen organisatie.

Voor deze cursus wordt minimaal 3 jaar exportervaring en minimaal HBO werk- en denkniveau geadviseerd.

Tevens heeft u de mogelijkheid om een examen te maken en uw Export Binnendienst Diploma te behalen.

 

Resultaat
De cursist is in staat om met de opgedane kennis zelfstandig het exportproces binnen eigen organisatie en afdeling te optimaliseren en managen.

 

Doelgroep
Personen die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de export binnendienst afdeling, het managen van de export administratie, logistieke zaken en/of fungeren als belangrijke schakel tussen de binnendienst en de sales afdeling.

 

Organisator(en)
evofenedex

 

Cursusdata

Startdatum Duur Plaats Prijs    
04 oktober 2017 woensdag 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november Zwolle Leden: €1.857,00
Niet leden: €2.185,00
Lid worden Inschrijven
09 november 2017 9 nov, 23 nov, 7 dec, 21 dec 2017 en 11 januari 2018 Zoetermeer Leden: €1.857,00
Niet leden: €2.185,00
Lid worden Inschrijven

  • Contact

    Signaalrood 60
    2718 SG Zoetermeer (Wijk18)

    Tel: +31 (0)79 346 73 46

    Routebeschrijving